Werkplekonderzoek

Een werkplekonderzoek is een beoordeling van een werkplek om te komen tot de juiste instellingen in combinatie met het juiste werkgedrag.

In algemeenheid bestaat een werkplekonderzoek uit een inventarisatie van de werkplek de werkomgeving en werkplekinstellingen. Het onderzoek wordt afgerond met mondelinge feedback en persoonlijk advies over de werkhouding en het werkgedrag. Een schriftelijke eindrapportage is daarbij optioneel.

Het werkplekonderzoek kan daarbij aanvullend worden uitgevoerd met een spierspanningsmeter eventueel zelfs in combinatie met filmopnames. Door middel van deze meting wordt het voor de medewerker inzichtelijk bij welke houdingen teveel (statische) spanning wordt opgebouwd en wordt het aanleren van gezonder werkgedrag eenvoudiger.

Een werkplekonderzoek is voor Prefya altijd maatwerk en kan in veel verschillende varianten worden uitgevoerd

Prefya heeft veel ervaring met het uitvoeren van werkplekonderzoeken op heel veel verschillende plekken en functies van een administratieve functie tot chauffeur, productiemedewerker, schilder, conducteur, kok, kassière, leraar,  gemeentelijke buitendienst, verpleegkundige, kinderdagverblijf medewerker, apotheek medewerker, laborant, kraan-machinist, bibliothecaris, etc.