Fysiotherapie bij Prefya

De fysiotherapie bij Prefya is anders. Prefya doet het ook anders.
Vandaar de term Fysiotherapie 3.0

Fysiotherapie 1.0:
Dat is in mijn opinie de standaard fysiotherapie. En ja, die lever ik ook maar dan wel in een ander jasje.
Voor welke klachten? Voor alle sport, orthopedische en reumatische klachten (revalidatie) kunt u bij Prefya terecht. En Prefya heeft veel ervaring met chronische pijnklachten.

Fysiotherapie 2.0:
Dat is in mijn opinie de fysiotherapie die al verder gaat (durft te gaan) dan de meeste. Dat zijn de fysiotherapeuten die geen bemoeienis meer willen hebben met een zorgverzekeraar. Heel langzaam komen er in Nederland een paar fysiotherapeuten die het juk van de zorgverzekeraar afgooien.  Ook Prefya heeft geen contracten met zorgverzekeraars afgesloten. Dat is een zeer bewuste keuze. In Nederland bepalen namelijk de zorgverzekeraars wat er gebeurt in de zorg; hoeveel behandelingen, welke behandelingen. Bij Prefya bepaalt de zorgverzekeraar niet. Bij Prefya bepaalt de patiënt in samenspraak met de therapeut wat er gaat gebeuren en wat er nodig is.

Met betrekking tot het financiële gedeelte betekent het dat u in eerste instantie de behandeling zelf betaald. Deze rekening kunt u achteraf indienen bij uw zorgverzekeraar. Afhankelijk van uw (aanvullende)verzekering wordt deze behandeling (gedeeltelijk) vergoedt. Prefya is BIG geregistreerd en heeft een noodzakelijk AGB-code die verzekeraars vragen. Onder het kopje “ziektekostenverzekering” leest u  hier meer over.

Fysiotherapie 3.0:
Prefya gaat eigenlijk nog een stap verder. Prefya coacht en begeleid; ook op afstand! Dat betekent dat patiënten niet altijd in de praktijk hoeven te komen. Coaching op afstand betekent dat de patiënt geïnstrueerd moet worden. Wat wordt er verwacht, wat moet je doen, wat kan wel, wat kan niet. Daar waar in Zweden dit al meer gebruikt wordt komt dat in Nederland nu langzaam op gang. De term die hier voor gebruikt wordt is E-health. De fysiotherapeut ondersteunt en faciliteert.

Er is dus veelvuldig contact desnoods een aantal keren per week maar dat hoeft niet altijd fysiek in de praktijk te gebeuren. Het is bij Prefya niet zo dat je 2 x per week op de bank ligt en de fysiotherapeut regelt het verder wel.
Onder de knop E-health leest u meer over deze vorm van zorg aanbieden.

 

 

Het interieur van Prefya